Kormányzati szervek

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium számos könyvének és kiadványának grafikai, tipográfiai tervezését, előkészítését és kivitelezését végezte el a Szerif Kft.

Említést érdemel közülük A befogadó társadalomért 2002–2010 című könyv, amely magyar és angol nyelven ismerteti a minisztérium e területen végzett tevékenységét. A nyomdai kivitelezéssel összefüggő feladatokon túl a szerkesztői és a fordítói munka is a kiadó feladata volt.

Országos hatáskörű szervek

A Szerif Kiadói Kft. rendszeres megrendelőjeként tartotta számon az országos hatáskörű szervek közül az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalt, amelynek értékeléseket, elemzéseket, grafikonokat tartalmazó, magyar és angol nyelvű bulletinjeit készítette.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal tájékoztató kiadványokat (például a családtervezési tanácsadásról, a Családvédelmi Szolgálatról) és sorozatot (Tervezd az életet címmel a párkapcsolatokról, a fogamzásgátlásról, a gyermekvállalásról) terveztetett és készíttetett a kiadó szakembereivel.

Arculati elemek (logók stb.), meghívók készültek az Országos Alapellátási Intézet számára.

A Magyar Minőségfejlesztő Központ megbízta a céget az EFQM Fórum 2006 budapesti rendezvényéhez kapcsolódó kiadványok (meghívók, programfüzet, brosúrák, könyvek, továbbá dekorációs és installációs elemek) tervezésével, nyomdai kivitelezésével, a rendezvényhelyszínek dekorálásával, valamint honlapjuk arculatának kialakításával.

A VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kft. megbízása alapján készült el a Héthatáron című kiadványsorozata, amely méltó módon mutatja be a PHARE-program keretében megvalósuló határ menti gazdasági és kulturális programokat, együttműködéseket.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet számára nagy elméleti jelentőségű könyveket, periodikákat, folyóiratokat jelentet meg az intézmény elképzelései szerint.

Helyi önkormányzatok és szervezeteik

Felsorolhatatlanul sok könyv, újság, folyóirat, bulletin, naptár, meghívó, dosszié, leporelló, szórólap, plakát és más önkormányzati kiadvány tervezését és kivitelezését végezte el megrendelői megelégedésére a Szerif Kiadói Kft. E megrendelők között van helyi képviselő-testület – például az erzsébetvárosi, a józsefvárosi, a halásztelki, a révfülöpi, az apaji – és országos szervezet, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) is.

Reprezentatív megrendelői kör

A Szerif Kiadói Kft. reprezentatív megrendelői között tartja számon a Magyar Posta Zrt.-t, a Magyar Villamos Művek Zrt.-t, a Richter Gedeon Rt.-t és a Dunaújvárosi Főiskolát. Megbízásaik magas szakmai színvonalon, a szakma élvonalához tartozó szakemberek bevonásával készültek. A számos jelentős munka közül reprezentatív megjelenésével kiemelkedik az MVM Csoport tagvállalatait, valamint a Dunaújvárosi Műszaki Főiskola kutató, fejlesztő és innovációs tevékenységét bemutató kiadvány, kreativitásával pedig a Richter Gedeon Rt. számára készült arculati tervek és tájékoztató szórólapok.

Szövetségek, alapítványok

A Technikai Sport Olimpia Alapítvány megbízásából számos értékes és színvonalas kiadvány gondos, megbízható kiadója a Szerif Kiadói Kft.

Emlékezetes, jelentős hiánypótló könyv készült az MTK sportegyesület 125 éves történetéből. A klasszikus feladatok mellett a kiadó munkatársai alkotó módon vettek részt a könyv tartalmának formálásában.

Megtisztelő és felemelő munka volt Szentkuhty Miklós író életét és műveit bemutató honlap elkészítése, valamint a Natura 2000 hálózatot bemutató A Pannon régió élő öröksége című könyv grafikai és tipográfiai tervezése és nyomdai előkészítése.